Nincs több titok ha inkontinenciától szenvedünk!

Terhesség utáni stressz inkontinencia - Vállaljuk fel, hogy gyógyulhassunk!
A stressz inkontinenciát nem a stressz okozza
Legyen teste rugalmas - nem csak kívül, belül is.

 

Terhesség utáni stressz inkontinencia - Vállaljuk fel, hogy gyógyulhassunk!

Sok kismama már a terhesség alatt, vagy a szülés után tapasztalja, hogy a hüvelyi- és gátizmok nem elég erősek, melynek következtében stressz inkontinencia léphet fel. A stressz – vagy terheléses – inkontinencia a legtöbb esetben gyógyítható, ám mivel kényes témáról van szó, a legtöbben nem merik felvállalni.

A terhesség alatt a húgyhólyagra nagyobb súly nehezedik, és előfordulhat, hogy hirtelen emeléskor, köhögéskor, tüsszentéskor a vizelet elcsöppen. A szülés során egy külön hormon felelős az izmok „nyújtásáért’, hogy lazulásuk segítségével a kisbaba könnyen kibújhasson. Azonban előfordulhat, hogy az izmok a terhesség után nem rendeződnek vissza, így kialakul a stressz inkontinencia.

„A stressz inkontinencia önmagában egy kellemetlen állapot, és mivel intim téma, sokkal kevesebben fordulnak miatta orvoshoz, mint ahányan küzdenek a problémával. Ráadásul a legtöbb esetben csak átmeneti helyzet, így az érintett hölgyek legtöbbször megelégednek az ilyen célra kialakított betétekkel, és várják, hogy magától megszűnjön. A betét használatával a stressz inkontinencia nem gyógyítható, ám sok más módszer viszonylag gyors és hatásos megoldást nyújt. Ehhez azonban orvoshoz kell fordulni, aki segíteni tud, hogy a leghatékonyabb módszert válassza a páciens. Legtöbb esetben a gátizom tornáztatásával jó eredményeket lehet elérni. Emellett nemrégiben megjelent egy új lehetőség, amely szintén a gátizom tornáztatását eredményezi. Az orvosi szilikonból készült, tamponhoz hasonló eszköz (IncoStress) a hüvelybe helyezve erősíti a gátizmot, ezáltal akár teljesen megszüntetheti a stressz inkontinenciát” – mondja Dr. Hamvas Antal egyetemi docens.

Egy nő életében az egyik legszebb pillanat, mikor megszületik a gyermeke. A családban mindenki érdekelt, az anyuka, az apuka és a kisgyerek is, hogy a szülést követően a kismamák szervezete visszarendeződjön az egészséges állapotba. Nem elfeledve azt, hogy minél hamarabb teljes értékű szexuális életet tudjanak élni. A szülés során kitágult hüvelyt serkenteni lehet, hogy gyorsabban megerősödjenek a terhesség és a szülés ideje alatt meglazult izmok. Az IncoStress használata testileg és lelkileg is támogatja a hölgyeket, éreztetve, hogy „minden lehet a régi”.

 

A stressz inkontinenciát nem a stressz okozza

Bár a stressz inkontinencia kifejezésből sokan arra következtetnek, hogy a vizelettartási problémák ezen típusa az idegeskedés, a stressz miatt alakul ki, a lelki okokhoz azonban nincs semmi köze. A stressz inkontinencia elnevezés arra utal, hogy a kismedencei szervek stressznek, azaz nyomásnak vannak kitéve.

Normális esetben a húgycső – amely elvezeti a vizeletet a húgyhólyagból – egy biztos „elzáródást” képez, hogy megakadályozza az önkéntelen vizeletvesztést. Azonban akinél meggyengültek a gátizmok, vagy a húgycső hiányosan működik, esetleg nem képes támogatni a húgyhólyagot, hogy a megfelelő anatómiai helyen legyen, kialakulhat a stressz inkontinencia. Amikor az izmok meggyengülnek, a húgyhólyag megsüllyed, gyengén nyomva a medence alját, a hüvely felé. Ezzel hatást gyakorol a húgycsőre, amely ezáltal nem tud olyan erősen, szorosan zárni, mint ahogy normális esetben tenné. Ennek eredményeképpen fizikai nyomásra átszivárog a vizelet a húgycsövön. Köhögés, nevetés, tüsszentés vagy fizikai munka végzése közben, vagyis amikor nyomás nehezedik a húgyhólyagra, vizeletszivárgás fordul elő. A probléma különösen akkor jelentkezik, ha a húgyhólyag tele van. Fizikai változások, mint például a terhesség, szülés vagy menopauza rendkívül sok esetben okozhat stressz inkontinenciát.

A stressz inkontinencia a leggyakoribb inkontinencia típus a hölgyeknél, ám szerencsére gyógyítható. Kezelésére igen sok megoldást kidolgoztak már. A sebészeti beavatkozások a legdrasztikusabbak, és a leginkább akkor javasoltak, amikor már semmilyen egyéb lehetőség nem vezet eredményre. A gátizmok tornáztatása talán a legkíméletesebb és a leghatékonyabb módszer.

A gátizom tornagyakorlatok erősítik vagy akár visszaállítják az eredeti állapotára a gátizmokat, záróizmokat és ezáltal megszűnhet a vizeletcsepegés. Az egyik technika esetében egy tölcsér alakú súllyal kell gyakorlatot végezni. Például felállunk a gyakorlathoz és a súlyt tartanunk kell a hüvelyben. További edzések során lehet növelni a súly mértékét, annak érdekében, hogy az izmok erősödjenek.

Ennél azonban kíméletesebb az IncoStress nevű orvostechnikai segédeszköz, amely átvitt értelemben szintén tornáztatja a gátizmokat. Az IncoStresst a tamponhoz hasonlóan belsőleg kell használni. A hüvelyen keresztül finom nyomásokkal hatást gyakorol a húgycsőre. Egyedülálló alakjával gyengéd mozgásra készteti a gátizmokat, amelyek így egy idő után megerősödhetnek, és végül az IncoStress helyreállítja a húgyhólyag természetes anatómiai helyzetét”

A stressz inkontinencia igen gyakran alakul ki szülés után és a menopauza idején. A különböző gátizom tornák, és a gátizmot erősítő IncoStress segítségével sok esetben megelőzhető a stressz inkontinencia kialakulása.

 

Legyen teste rugalmas - nem csak kívül, belül is.

 A hölgyek életében többször felmerül, hogy hüvelyüket nem érzik elég rugalmasnak, ezért szexuális együttléteik alatt nem tudják önfeledten, magabiztosan átadni magukat az élvezetnek. A probléma okát sokszor nem is tudjuk, de előfordulhat pusztán a kor előrehaladta miatt vagy a szülés „következményeként” is.

Amennyiben ez valakinek gondot okoz, semmiképp ne söpörje szőnyeg alá a témát. Beszélje meg partnerével, esetleg orvosával és tegyen ellene! Mint ahogy semmilyen probléma, ez sem oldódik meg magától, ráadásul a hüvely rugalmassá tételére már igen sok megoldás létezik. A legdrasztikusabb a műtéti beavatkozás, éppen ezért sokan idegenkednek tőle, nem véletlenül. Még mielőtt valaki az operáció mellett döntene, térképezze fel a lehetőséget! A különféle intimtornák, és hüvelyerősítő eszközök igen hatékony megoldást jelenthetnek.

Számos oka lehet annak, hogy a hüvely elveszti rugalmasságát. Miután az izmok meggyengülnek, túl lazák lesznek, nem szabad beletörődni a helyzetbe! Hiszen a kitágult hüvely és a gyenge izmok több, későbbi problémához vezethetnek. A gond orvoslása sokszor könnyebb, mint felvállalni azt és beszélni róla! Pedig ezt meg kell tenni, mert akkor viszonylag könnyen lehet segíteni rajta! A hüvely izomzatának megfelelő tornáztatása a legtöbb esetben nagyon hatásos. Többféle intim torna létezik, amelyeket akár otthon el lehet sajátítani, és naponta néhány perces gyakorlatsor elvégzésével gyors javulás tapasztalható. Ennél még egyszerűbb megoldást jelenthet az orvosi szilikonból készült, tamponszerű, hüvelyerősítő eszköz, amelyet a hüvelybe kell felhelyezni. A hüvelyerősítő egyedülálló alakjával gyengéd mozgásra, összehúzódásokra készteti a hüvelyizmokat, újra formába hozva ezzel a hüvelyfalat, amely egy idő után megerősödik, ezáltal intenzívebbé teszi a gyönyörérzetet. Visszahozza a hüvely eredeti méretét és a szűkülő érzés fokozódásával növeli a szexuális élvezetet - mindkét fél részére. Természetes úton erősíti, szűkíti és alakítja a hüvelyizmokat, segít visszaállítani a hüvely „rugalmasságát” ezáltal is növeli a hüvelyi orgazmus bekövetkeztét, intenzitását .

 

Termékeink

IncoStress orvostechnikai segédeszköz ára: 9.900.- Ft (Bruttó) + szállítás

Fedezze fel csomagárainkat is!

 

További információért vagy rendelésért hívja a 06 30 919-5443 telefonszámot.